Dan 15. Arzúa

Jutros kreće svatko po svome ritmu, kroz mračne šume, dok lagano sviće zora. Polako se skupljamo po prvim pauzama, kako tko uspijeva naći slobodni kafić.

Na ulazu u gradić Melide ulazimo preko drevnog kamenog mostića, i tu nas je dočekao Indiana Jones soundtrack. Tu smo malo pauzirali i sačekali početak mise u kapelici sv. Roka.

Poslje Melide-a opet šuma sa kamenim mostom preko potoka, na kojem je dobar dio družbe iskoristio priliku za wellness nogu.

Družba se rasteže po putu … kako već tko drži ritam. Rade se kraće i duže pauze, neki i dosta duže pauze za ručak i feštu.

Na stablu uz stazu čeka nas dobrodošlica na engleskom i španjolskom. Kaže “Dobrodošli u Arzúa-u, zemlju sira, meda i filozofije. Ma baš zanimljivo.

Nakon malo nizbrdo pa malo uzbrdo naiđemo na mostić uz kojeg je improvizirano “Camino kupalište”. Tko nije probao hladiti noge u rijeci nakon dana i dana hodanje teško može razumijeti o kakvom se užitku radi.

Stižemo u gradić Arzúa gdje spavamo danas. I ovdje nam je prenoćište na početku samom početku gradića. Dio družbe stiže oko 13:00 a neki tek oko 19:00.

Naša Anica nam je pripremila standardno odličan ručak, koji smo podjelili sa Amerikancem i Švicarcem.

Kako nas prati autobus, koristi se prilika za shopping i prije Santiaga. Ovdje je dio družbe našao dobre cjene Camino suvenira u kineskom dućanu. Poslije shoppinga svratili smo na pivo party u obližnjem baru sa zanimljivim pogledom na okolini pejsaž.

I to je bio dan 15., polako se primičemo kraju našeg hodočašća.

Scroll to Top