Dan 14. Palas de Rei

Nakon jutarnje molitve kod slova sa oznakom mjesta krećemo. Prvo preko mosta … pa u šumu … pa uzbrdo. Kolona se lagano rasteže kako se rasteže uzbrdica. Svi smo se oko opet okupili u prvom baru na doručku pa onda nastavljemo dalje kroz šumu i sela.

U jednom od sela Radovan i Kate kupuju sir kod bakice. U dvorištu je štala sa kravama kao garancija da je proizvodnja iz domaće radinosti. Nešto dalje nalazi se protestantska američka misija koji su nazvali “Kuća besplatnih zagrljaja”. Tu smo se malo zadržali u teološkim razgovorima na temu kako se dolazi u raj. Srećom ima zanimljiv putokaz na kući koji pokazuje put, istinu i život. Osim pečata Amerikanci dijele zanimljivu knjižicu sa meditacijom na temu Camino simbola.

Nakon ekumenskog dijaloga nastavljamo dalje polako kroz polja i šume. Zadnji kilometri su kao i uvijek najteži no nekako se uspijemo dogegati do albergue-a na početku grada.

Tu nas je dočekao gostoljubiv domaćin koji je uz to pravi caballero (kavalir) koji nosi damama ruksake na kat. Ovdje smo imali i organizirani ručak . Hranu i vino su nosili sve dok smo tražili još.

Zanimljivo je šta se ovdje kuharica zvala Dolores. a skoro cijelim putem smo pjevali pjesmu Jimmy-a Stanića o jednoj Dolores pa smo je onda naravno otpjevali i ovdje.

Scroll to Top