Korisne mobilne aplikacije

  • Naučite baren malo španjolskog prije polaska

Većina hodočasnika govori engleski ali ogromna većina španjolaca govori samo španjolski. Ako se snalazite s engleskim ima super aplikacija za učit španjolski, zove se Duolingo. Ako se ne snalazite s engleskin strpite se dok ne završin mini hrvatsko-španjolski rječnik korisnih izraza za Camino.

  • Prevoditelj na mobitelu

Ne znate kako pročitat meni na španjolskom … nema problema, stvar spašava Google Translate, za iPhone i Android.  Možete utipkat ili izgovorit u mikrofon mobitela rečenicu koja van triba i Google će van je prevest na jezik koji želite. Španjoski i hrvatski jezik imaju opciju download tako da ih možete prebacit na mobitel da van rade bez Internet veze.

  • Offline karta rute

Koristija san MapsMe aplikaciju u koju san ubacija GPS rutu cilog Puta. Iako je Camino jako dobro označen par puta mi je jako koristilo.

  • Vodič

Svakako ponesite (ili isprintajte ako ne volite tehnologiju) ovaj popis prenoćišta (albergue). Koristit će van za planiranje dnevne rute i traženje smještaja.
Ako se snalazite s engleskim imate ebook Walking Guide to the Camino de Santiago i aplikaciju eCamino koja koristi podatke John Brieley vodiča (najpopularnijeg na Caminu).  A nedavno je izašla i engleska ebook verzija popularnog njemačkog vodiča

  • Blogiranje

Blog je zgodan način da vas od doma mogu pratit obitelj i prijatelji. A dosta ljudi ga koristi kako bi sačuvali što više uspomena cilog doživljaja. Po meni najbolja platforma za blogiranje s mobitela je WordPress, za iPhone i Android.

  • Slikavanje

Bilo mi je korisno automatski backupirati i dilit slike s ekipon doma. Za to služi aplikacija Dropbox, za iPhone i Android. Prvo se registrirajte na www.dropbox.com, instalirajte aplikaciju na mobitel, sljedite upute za namištanje automatskog uploada slika kad ste na spojeni na wifi.
Pošaljite link na svoj Camera Upload folder ekipi doma. Dok ste na Caminu, kad nađete wifi otvorite aplikaciju i nove slike će se automatski uploadat na taj isti Dropbox link.

Scroll to Top