Dan 10. Laguna de Castilla

Jutros smo se okupili i krenuli zajedno preko malog mosta … pa uz cestu nastavljamo dalje Camino. Jutros hodamo u koloni i relativno brzom ritmu … malo prebrzom, tako da su neki morali prisilno usporiti i zvati taksi.

U prvom mjestu na putu još nije otvoren kafić, pa je jutarnja kava odgođena do ulaska u Trabadelo. Tu smo stali na pauzu i doručak prije nego nastavljamo dalje. Ova dionica dijelom prati cestu a dijelom prolazi kroz manja mjesta u šumi. Približavamo se O’Cebreiru, ozbiljnoj planini s ozbiljnim usponom koji nas čeka za finale današnjeg dana. No prije planine reda se niz malih potočića … idealnih za hlađenje nogu.

Las Hereiras je zadnje mjesto prije uspona tu smo na kavi naletjeli na još jednu hrvatsku hodočasnicu Zoranu iz Zagvozda, koja je krenula iz St.Jeana. I opet “Camino slučajnost” jer i Zorana ima prijateljicu Svjetlanu u našoj družbi s kojom se nije dugo vidjela.

Dalje slijedi poštena uzbrdica … toliko poštena da su se i oni koji se dosad manje oznojili sad nadoknadli razliku. Albergue je skoro na vrhu brda i skoro cijeli naš. Dobro su nas ugostili i nahranili a vina su dali koliko smo tražili .. a u našoj družbi ima dosta žednih.

Kroz usku ulicu ispred alberguea prvo prolaze krave u koloni, a zatim kamion za kojeg bi teško procjenili da se može provući kroz malu usku ulicu. Ispred albergue-a se igraju mačka i pas, s time da mačka kolo vodi.

Nakon večere, vrijeme je za počinak … sutra opet krećemo ranom zorom.

Scroll to Top