Dan 7: Put putujem …

Krenija oko 7.00
Vani mrak, skoro san opet falija smjer za Camino, srića na vrime san uočija zute strelice. Jutarnja idila .. mir i tišina dok

2014-04-10 06.52.44
« 1 of 34 »

polako sviće zora. Prolaze me Korejanci, cimeri od sinoć… pa ja ja prilazin njih … pa oni mene.
Inače do idućeg mista je cca 12km … u međuvremenu okolo samo krajolik… izgleda ka defaultna pozadina iz Windowsa xp.
Kad eto znak bar 3km ..pa 2 … pa 1 …pa 500m. I stvarno iza kantuna kamp kućica sa 5-6 stolova i stolicama. Naručin bilu kavu ..cafe con leche je skoro ka službeno piće Camina i sendvič. Kava mu je u termosu iz kojeg ulije u plastičnu času i onda sve to stavi u mikrovalnu.
Dok doručkujen polako me sustiže ekipa od sinoć.
Šaroliko društvo danas predvodi Mađar, debelo isprid svih.  Njemac jos drži začelje. Hodan neko vrime s Talijanima dok prolazimo znak di piše 5.6 km do idućeg mista. Uru vrimena kaže Talijan ..uru i po… kaže Talijanka … dvi ure… kažen ja.
Na moje nemalo izenađenje Talijan je skoro bija u pravu … tribalo mi je 10 minuta više nego njemu …. 10 minuti manje od ure.

U gradu tražin i nalazin prvi bliski supermarket. Nema narezanog sira i salame nego momak za pulton vadi mačetu i riže par feta. Primjećujen da uz vagu uz nike klokane ima zalipljenu malu hrvatsku zastavu … klima glavon ali ne zna tko je tu stavija.
U dućan zalaze i Njemica i još jedan Irac koji brzo produže dalje.

Dok san spakira marendu opet san izgubija smjer … pa me uputila jedna ljubazna bakica.
Put nakon malog mostića napušta grad. Par imanja u pregrađu pa dalje ravno … vinogradi i maslinici.
Nigdi vode jer ka pametan nisan napunija vodu u gradu i dok sunce prži brzo mi je nestalo.

U bližoj daljini se vidi grad … samo nikako doć do njega. Pred ulazom u misto hoda se uz cestu (pogleda san sad 2×, nema staze sa strane) i pretiču me dvi Španjolke. Doša do grada i sija u prvi bar … tu su Australci i Austrijanka od sinoć te Njemac i Englez koji kampiraju. Jučer su pitali u albergeu koliko tuširanje i pranje robe.

Današnje stajanje je 1km dalje jer je iduće misto 12 km dalje.
Stiga u Torres del Rio oko 14.15 i smistija se u albergue na kraju grada. Opet su mi cimeri Korejanci od sinoc i Čeh iz Praga – Jan.
Oko 7 san se spustija na veceru sa Dieterom, Mickom i Maren. Za svaki od tri sljeda menu peregrino baren 5-6 izbora. Za stolon bračni par Holanđana, kasnije nan se pridružija još jedan Njemac.

I to je bio dan 7.

Scroll to Top