Dan 4. Mauleon: Duga cesta

Danas je dizanje u 5 uri jer planiran dužu dionicu od priko 30km. Vanka opet ona bljakasta kiša od jučer. Iza prvog kantuna san improvizira navlake za cipele od kesa za smeće i učvrstija ih selotejpom.

Za izać iz grada opet triba uzbrdo. Staza se ubrzo račva na označeni pravac, i na direktniji pravac koji vodi uz cestu. Ne čini se neka prometna cesta pa se odlučin za ovi direktniji pravac.

Auta iz daleka vide mene, a i ja njih pa se uredno mimoilazimo. Uokolo razbacane farme i pašnjaci. Svi lipo uređeni ka da su spremni za sanitarnu inspekciju.

U prvom mistu san planira stat na doručak. Taman san skinija ruksak kad je iz dvora priko ceste izletija jedan pas i uzlaja se sve u šesnaest. Okidoki… vidin da nisan dobrodošao.

Iden dalje uz brda i pašnjake. Nakon nekog vrimena sve mi se izmiša u seriji slika. Korak po korak.

U idućem mistu otvoren bar. Super, vrime je za marendu.

Lagano oktripljen nastavljan dalje… opet uzbrdo. Noge mi ulažu ozbiljne proteste ali zaludu in… nema in nego dalje… korak po korak. I tako okolo naokolo dođen do zadnja 4 km prije Mauleona. Što je odredište bliže to je hodat teže… baš zanimljivo.

Eto me konačno do Gîte (prenoćišta) di san naletija na zatvorena vrata. Kaže natpis da je ključ u gradskoj vijećnici. Samo ne kaže di je vijećnica. A ne kaže ni Google Maps. OK vrime je za plan B i booking.com Njihova aplikacija mi pokazuje di je vijećnica… aj dobro nije daleko.

No u to se dogodi ugodno iznenađenje. Otvara se prozor na katu i ukaže se čovik koji me pita jesan li hodočasnik… dašta da jesan. Christophe (koji mi je otvorija vrata) i Elizabeth su Francuzi koji su krenuli iz Carcassonne.

Konačno krevet. Tribalo mi je malo više vrimena da djelomično dođen sebi.

Tu je i Robert sa sunčane Floride, SAD koji je ponija samo kratke gaće i laganu jaketicu i naravno smrzaje se samo tako. I on je krenija iz Lourdesa… ne zna zašto, samo da ga je nešto vuklo. Za Lourdes svetište nije ni zna dok nije doša tamo.

Nakon lagane večere vrime je za poć leć. Ne triban posebno naglašavat da mi nije bija problem zaspat.

I to je bio dan 4.

Scroll to Top