Dan 7. Foncebadón

Opet rana zora i opet družba na putu. Ulice Astorge su pune mladih koji izgleda čekaju zoru da bi završili party.

Ostavljamo Astorgu iza nas i nastavljamo dalje …. lagano uzbrdo. Na putu nas dočeka mala kapelica koja je za divno čudo otvorena i gdje se dijele pečati.

Put prvo prati cestu pa onda zavija lagano uzbrdo. U Santa Caterina de Somoza smo stali na kasni doručak, a i u idućem mjestu smo iskoristili priliku za odmor … kad se priža prilika za odmor treba je iskoristiti, jedna je od Camino lekcija. Na putu prema Rabanalu naišli smo na Španjolca Oscara koji ima prijenosni zvučnik, pa je malo puštao hrvatsku himnu i navijačke pjesme … skoro svi navijaju za nas.

Prije Rabanala naišli smo na templara koji skuplja donacije za neku dobrotvornu akciju a ima i pticu …. orao ili sokol nismo točno utvrdili.

Rabanal ima benediktinski samostan a opet smo našli i crkvu koja je otvorena … rijetkost na caminu.

Prema Foncebadónu ide malo jača uzbrdica. Jedna … pa druga … pa treća okuka …. nikako da se ukaže odredište. Inače Foncebadon je malo simpatično planinsko selo, cijelo u funkciji podrške hodočasnicima. Zanimljiva je mala crkva koja je pregrađena tako da je dio kapelica a dio albergue sa tuševima.

Danas je Anin rođendan pa smo se skupili na proslavi uz gitaru i tortu. Bogatim glazbenim repertoarom ispratili smo zalazak sunca na terasi s koje puca pogled ‘na po Španjolske’.

Ovdje smo razdvojeni u dva prenoćišta sa velikim sobama. Idealan ambijent za malo a hrkella stil musice di notte … no zato služe čepići za uši.

I to je bio dan 7.

Scroll to Top