Dan 32. Zeleni se …

Kao i obično ranojutarnje okupljanje isprid alberguea. Odma najranije smo odradili dobro djelo za danas kad smo dvoje, u mraku zalutalih peregrinosa, uputili na pravi put.

Lagano krećemo kroz šumu … pa kroz malo selo … pa uzbrdo … pa malo nizbrdo. Redaju se mala galicijska sela u obilju zelenila. U jednom je donativo dvorište s oznakom za WiFi zonu di je prekriženo WiFi i nadopisano “hug”.

Nešto dalje čeka nas naš bus s doručkom. A odma blizu je i kafić. Taman vrime za odmor i okripit se.

Od kafića malo ravno pa malo nizbrdo. Opet miomirisi “l’eau de krava” na prilazu Sariji.

Zadnji lagani spust i eto nas u Sarriji. Zanimljivo ovi naš albergue mi se doimlje prostraniji nego šta ga se sićan.

U albergeu je slabašna mašina za pranje robe pa se nas nekoliko dogovorilo odnit robu u veliku praonicu na kovanice prije velikih skalina.

Inače i danas me ekipa iznenadila sa super rođendanskim poklonom, odlična hiking majica i Camino lagana kabanica.

Na dnu skalina nalazi se veća specijalizirana Camino butiga – Peregniteca. Naši navalili na shopping ka nekad u Trstu. Skoro svi sa istin kesama nose shopping u bus. A dobre su cijene … i još dobiješ popust ako si krenija iz St Jean Pied de Porta.

Muvajući se po mistu naletija san u crkvi sv Jakova na vrhu glavne ulice na misu za neku grupu Španjolaca. Misa uz gitare i odličnu pismu.

Pisma se nastavila na ulici isprid aleberguea. Pala je ideja da Petru organiziramo nastup uz donacije … koji euro je i uspija skupit.

Pridvečer smo se skupili na katehezu koji nam je (ka i uvik) drža Tomislav. Šta je bila dobra kateheza … produhovljena ..dojmiljiva ..tira na razmišljanje. A o čemu je bila … eto san zaboravija (blog se piše iz bilješki sa Camina a detalje nisan zabilježija).

Uz pismu i ćakulu ispod prozora, završio je još jedan nas dan na Caminu.

Scroll to Top