Dan 29. … malo o Abesiniji

Eto nam nove zore koju dočekujemo malo odmorniji i spreminji za nastavak Puta. Danas krecemo u dvi grupe jedna malo prije, druga kasnije (ovi šta vole pinku više spavat). Ovi šta su krenuli malo kasnije su nas brzo uhvatili, jer osim šta vole duže spavat znaju koristit i prečice.

Izlazak iz Ponferade je kroz duži pojas naseljenih mista. Ekipi san priča da na kraju jednog od mista ima vinarija koja za euro i nešto nudi čašu vina i dobre tapase pa željno očekuju kad će vinarija. Do vinarije smo taman došli malo prije otvaranja. Vina ima ali nema tapasa, tako da jedan dio ekipe ostaje “… malo si pripovedat o Abesiniji”a drugi dio nastavlja dalje. Tko je gleda Tko pjeva zlo ne misli možda se siti reference, a ko nije triba je bit s nama na Caminu i slušat Josipa kako super super “skida” scene iz filma.

Manja šumska uzbrdica, pa nadvožnjak priko ceste, pa vinogradi pa šuma. Na početku šume, šumski bar u kojen se smistilo dosta naše ekipe na malo sieste.

Do Cacabelosa ima još puta, tamo se opet okupljamo uz kafiće kroz misto. Svaka pauza je prilika za okripit se elektrolitima, neki sa energetskim pićima a neki s pivom … kako je kome već gušt.

Finale današnje dionice je misto Vilafranca Del Bierzo. Do tamo iman privilegij bit pratnja našoj slipoj hodočasnici. Marina ne vidi, no toliko ima siguran i stabilan korak da na to skoro da zaboravin. U jednom selu usput naletimo na dvoje male dice koja prodaju suvenire. Sofia i Christiano imaju širok asortiman svakojakih narukvica i ukrasa pa smo stali malo u shopping.

Dolazimo u odredište za danas. Mali gradski trg sa nekoliko kafića i restorana pa ogroman samostan uz crkvu di smo smješteni danas.

I to smo smješteni svi skupa u dva reda kreveta u duuugoj sobi ograđeni redon ormarića.

Nakon kraćeg lutanja po labirintu samostana našli smo kantinu di nan je večera. Dobro smo na se najili neki više neki dosta više … jedno 7 šnicela je bija rekord (doduše bez kruva i krumpira).

Iako nas je bilo pedesetak u istoj sobi na spavanju nije se čula nusica di notte … ništa ka malo pješačenja za lakšu noć i tvrđi san.

Scroll to Top