Dan 20. Viana do Castelo

Hostel spava a niz uličice mista nema ljudi najranije ujutro.  Prolazin priko mosta…  prije novog gradića otvoren fast food sa nekoliko mušterija …  biće na povratku iz noćnog provoda.

2016-08-16 05.34.50
« 1 of 45 »

Nastavljan dalje uz tipičnu promenadu za rivijeru do sljedećeg mista.  U malon labirintu uličica naletin na dvoje Engleza koji su krivo skrenuli,  Joe i Ruth. Nastavljamo zajedno kroz poljske putove uz more. Na idućoj plaži stignemo Amber i Stelu i nastavljamo dalje puten sve dok puta ne nestane.  Naprid samo pješčane dune …  pari se ka odanje po snigu. Triba polako da ti pijesak ne ude u cipele.  Stela je pametno skinula čarape i čizme i hoda bosa.
Evo se opet ukaze i put … koji se postupno sužava … sve do maloga improviziranog kamenog mostića prije potočića. Veliki Camino znak lipo pokazuje desni pravac …  ja san in nagovorija da idemo livo, jer prema GPS-u desna staza zavija kroz šumu … okolo naokolo.

Liva staza vodi u novo misto s novim labirintom uličica,  nekako se uspijevamo opet probit do  plaže na kojoj opet  nestaje staze.  Pijesak dosta usporava hodanje i prostire se poprilično u borovu šumu.  Opet mali mostić i izlazin u kamping zonu južno od odredišta za danas.

Ima novo označena staza koja siče pravac, direktno kroz šumu pa uz ogromni kamp. Na izlazu sa staze pita barba iden li u Beč …  ne iden,  koji sad Beč … aha misliš Viana a ne Viena … a je iden u Vianu.

Tu je blizu,  malo cestom,  pa priko mosta i eto me.  Albergue je u sklopu samostana i za doć do njega triba proć tunelon ispod pruge.  Otvara u četiri,  ali mi je barba vratar da spremit ruksak u dvorište.  Čoviče…  taking a load off..  je izraz koji poprima totalno drugo značenje.

Polako dolazi i cila engleska grupa …  čekamo u susjednom kafiću da se otvori albergue. Pola Engleske grupe je iz iste familje …  ima ih desetero dice,  Joe i devet sestara, a četiri su na Caminu. Jedna je Claire,  blogerica i youtube zvijezda sa velikom publikom …  tema: šminka i specijalni efekti.  Tu su i Julia i Christian iz Njemačke.

Albergue ima 20 mista i ubrzo se sva popune.

Nakon standardnog drila skupin energije za đir po gradu.  Impresivna renesansna katedrala. Bazovit šoping centar u preuređenoj željezničkoj stanici.

I to bijaše dan 20.

Scroll to Top