Dan 19. Fao

Ovo jutro me nije dočekala pisma galebova nego malo šum mora u stilu … kamen gori, val se pjeni. Inače skoro od Porta je staza uz plažu lipo uređena sa drvenim putevima.

2016-08-15 06.03.34
« 1 of 35 »

Uz plažu naletin na grupu kampera koji su se stisli u desetak šatora koje su posložili u krug. Put napušta plažu i ulazi u grad. U gradu naletin na poster Komunističke partije Portugala … srp i čekić, cila shema. Izgleda da mladež KP-a organizira ljetne partije. Kako ono ide … oni koji ne znaju povijest osuđeni su na to da je ponavljaju.

Eto me opet na putu uz plažu. Na plaži masu joggera i šetača ali i lik na plaži koji crta po pijesku … i bome mu lipo ispadaju pješčane slike.

Nešto dalje naletin na Englezice koje su stale na kavu. Izlazak iz grada vodi dalje od mora. Put sad vodi uz plastenike i staze su sve uže. Par peregrinosica ide u suprotnom smjeru … jesu plavuše obedvi, ali nisu falile smjer, nego su nastavile nakon Santiaga. Ima i novih hodočasnika šta su krenuli iz Porta.

Dolazin u Fao, di se sprema neka fešta, masu šatora isprid crkve. Iz malo lutanja naša san hostel. Soba od 4 kreveta i nijedan cimer … Camino luksuz.

I to bijaše dan 19.

Scroll to Top