Dan 28: … Ain’t no mountain high enough…

Opet buđenje sa gregorijanskim koralima. Nakon doručka nastavljan

2014-05-01 07.08.48
« 1 of 42 »

dalje … nizbrdo. Put prolazi kroz smišna mala planinska sela…kućice s balkonima u arapskom stilu.
Prvo selo ima nezgodno strmo nizbrdicu kroz kamenjar.
Drugo misto je malo više u nizini. Iako je praznik … dosta kafića je otvoreno, ima i mali dućan.
I ovdi je svugdi čardak do čardaka.

Sljedi duuuugi ulaz u Ponferadu uz dosta rekreativaca koji trče ili voze biciklu..a na malon aerodromu ima ih i koji puštaju makete aviona na daljinski.

Malo kroz uličice grada i izbijan pred templarski dvorac oko kojeg se vrti lokalni turizam…sve je u templarskon stilu…i pečati za Camino.
Opet san odabra krivi smjer prema centru grada pa me upozorija jedan barba. Ovdi put izlazi kroz predgrađa koja se poprilično protežu izvan grada.
Kad san konačno izaša na ledinu … blizu se ukazalo malo misto sa klupicama isprid crkvice. Tu san naletija na par Austrijanaca,  i oni slikavaju Philipove stihove koje se opet da nać usput.

Put prolazi nova sela s razbacanim kućama slična našim. Naime dosad su sva naselja i velika i mala bila dosta koncentrirana … biće radi lakše obrane.
Na jednoj pauzi naletin na Talijana Paola, koji je mislija ostat u Ponferadi ali je falija smjer pa je odlučija produžit.
Nakon još jednog mista rastegnutog uz cestu … vinogradi i šumica uz jak vitar.

Taman prid ulazon u Cacabelos naletin na nove Ruse … Olga i Andrey. U mistu je inače fešta pa se kolone auta gužvaju već na prilazima. Fešta je Cruz de Mayo. Probijan se kroz rijeku ljudi omeđenu štandovima, dok se nisan konačno parkira u albergue u Cacabelosu oko 17.40.  Danas je bila malkice duža ruta.

Sobe sa po dva kreveta su posložene polukružno oko crkve. Meni je cimer Oliver iz Švedske koji svira ukulele.
Tu je i Ginny i Njemice od sinoć.
Nakon tuširanja i pranja robe, toćajen noge u maštilu s ladnon vodon. Olgi je to toliko zanimljivo da me pita može li me slikat iPad-on … kod njih se noge toćaju u vrućoj vodi.
Prvi susid u sobi do, omeđenoj pregradon a ne zidom, je opet barba Dino Talijan od sinoć … oh what fun.

I to je bio dan 28.

Scroll to Top