Dan 27. Santiago de Compostela

Svanuo je i zadnji da na (ovom) Caminu … nažalost

2016-08-23 06.20.34
« 1 of 94 »

Izlazin iz Padrona i kroz predgrađa dolazin do ceste. Malo cesta pa malo labirint seoskih uličica.  Iza mene  grupa Španjolki šta su cile vrckave jutros …  kukuriču sa pivcima,  ćakulaju na sav glas.

Put nastavlja kroz polja kukuruza i nešto vinograda.  Lokalni pasi uopće ne obadavaju peregrinose ..  nijanci da glavu okrenu.

Nakon još jednog sela izlazin na cestu,  iza kantuna prvi otvoreni bar. Stajen za doručak petnaestak minuta i okripljen nastavljan dalje.  Stalno se mimoilazin s njemačkin paron iz okolice Stuttgarta.  Prvi in je Camino,  a krenuli su iz Porta dva tjedna nakon sta su na Internetu prvi put čuli za Camino.

U novoj šumi novi bar …  improvizirana kamping kućica. Slikaje se grupa Talijana.

Nakon cestovnog križanja opet šuma …  pa opet selo.  Izgleda da san nabija malo jači ritam jer se iza mene rastegla cila kolona.

Ispod idućeg podvožnjaka zaustavila me novinarka koja traži peregrinosa za intervjuirat za lokalne novine. Aj dobro …  provuka san i malo reklame za www.marijanskizavjet.hr.
Eto prvih zgrada,  biće da je to Santiago …  i je … buhuhu …. eto se bliži kraj. S ove strane nema natpisa na ulazu u grad ka sa Camina Frances.

Malo predgrađa,  pa široke avenije sta vode prema centru.  Evo i poznate ulice … u daljini se nazire toranj katedrale … malo okolokole i eto me na glavnom trgu isprid katedrale.

I have returned …  zanimljivo očekiva san više depresije jer je Camino gotov .. . ali tu na trgu … poseban rush …  pari mi se ka da san tu jučer bija a ne prije dvi i po (preduge)  godine. Gajdaš je na iston mistu ispod volta kraj katedrale … pošta je na početku iste ulice … tamo je muzej peregrinosa koji nisan stiga obać zadnji put (a neću ni ovi)...  u onon kafiću san se zadnji put vidija s Američko australskom ekipom… na onoj pjaci san se pozdravija s Brazilskom doktoricom …

Jedino je ured za hodočasnike prominija adresu ..  pa nakon slikavanja s Nijemcima produžimo po Compostellu. Nova zgrada imaju i kapelicu sa strane,  ali i security…  triba pokazat credential za uć.  Red nije velik.  Hmm … šta je sad ovo …  više nisan klaun … ne prevode više  imena na latinski za Compostellu? …  a izgleda da nema ni besplatno kartonske tube za spremanje Compostelle i potvrde o udaljenosti, sad je 2 eura.

Ostavljan ruksak u hostelu i iden do katedrale.  I tu je sve isto ka i jučer (prije dvi godine) ... samo šta je rush još jači.  Jedino su glavni ulaz s trga skroz zagradili radi restauracije.

Tribat ću malo posložit dojmove,  ovi put mi se pare i jači nego nakon prvog Camina,  ali jednu stvar sigurno znan …

I shall return! …  Evermore,  Evermore,  Evermore

Scroll to Top