Dan 20: .. A vitar puše…

Polako sviće zora dok krećen u 6.50. Nigdi žive duše kao i obično, međutin tice cvrkuću

2014-04-23 07.07.14
« 1 of 17 »

sve u šesnaest … živ-živ-živ živkajući kao živak … viv-viv-viv vivkajući kao vivak … vav-vav-vav … vavkajući kao
… hm da … pasa se nije čulo (kome je ovo zvučalo poznato a ne može se sitit odakle … evo link ).

Na izlazu iz grada opet malo zbunjoza … vidin dvojicu ispirid mene koje zbunjuje bila strelica livo kraj Camino znaka. Dolazin i ja pa smo zbunjeni zajedno. Na kraju se ipak odlučimo za desno i uskoro se pokazu žute strelice. Ćakulan malo s Matt-on Velšaninom. Iša je na Camino prvi put 2010. taman par dana iza ekipe filma “The Way”… tad je zna napravit i 65km dnevno ovi put je sporiji … samo 40tak km dnevno. Na moj blagozapanjen izraz lica komentira “its all mental man”.

Na putu me prolaze Bepi, Steffi i Julia.
Put inače ide uz rijeku i sve je puno rojeva raznoraznih mušica i komaraca. Buff-on pokrivan lice i mislin se di je iduća klupa. Stavija san slušalice … počela prva pisma i u isti čas eto zelene livade iza kantuna… sa klupicama naravno. Pridružuje mi se Ray sa Floride.
Nakon marende staza nastavlja sempre drito … i tako kilometrima. Inače počela je lagana kišica pa su svi montirali kabanice. Pa kiša jača intezitetom i društvo joj pravi jaki vitar. Koji puše direktno u peregrinose koji se nastoje gibat naprid. Nije bas ka prava naša bura ali je neka “bura light”. Srića pametan svit je postavija svakih 5-6 km piknik zone tako da se imaš di malo odmorit.
Današnja dionica je zeznuta jer ima vise od 17km do idućeg mista. A hoda se po ravnici po kojoj šiba vitar … nigdi stabla kamoli šumarka. Tek dikod niže raslinje.

Ćakulan s Anguson i Grace koja se bezuspješno pokušava sklonit od vitra iza nas dvojice. Pitan Angusa kako će glasat u rujnu (referendum za škotsku nezavisnost) …pa kaže… samo je jedan ispravan izbor naravno. Vrlo ugodno društvo.

Konačno misto… sakriveno u maloj udolini pa ga vidiš tek kad si praktički doša.
Škoti ostaju tu a ja nakon konkretne pauze za pizzu nastavljam dalje. Još je samo 6 km do iduceg mista .. lipa staza u sjeni stabala koja prati cestu.

Iza okuke oko 15h ukazuje se Ledigos odredište za danas.
Albergue je u sklopu bara … obiteljski biznis …klasika ovdi.

Tu su Ally i Sandy iz Kalifornije (San Francisco) profesorica i medicinska sestra u penziji. Nakon klasičnog rituala pomalo dolazin sebi.
Na večeri nam se pridružuje Bruno iz Bretanije (Francuska) koji Camino odrađuje u etapama … svaku godinu pomalo a krenija je od doma.

I to je bio dan 20.

Scroll to Top