Camino tjedan na Krku: 20. do 26. 04. 2020.

Pridružite nam se na otoku Krku na 2. “Camino tjednu” i otkrijte hrvatski dio europske mreže Camino puteva. Manifestacija se održava od 20. do 26. travnja, možete doći samo za vikend ili svih šest dana.
Camino de Santiago – Put Svetog Jakova, hodočasnička je ruta koju su milijuni ljudi prošli pješke doživljavajući nešto posebno. U Hrvatskoj je tradicija ovog hodočašća prisutna preko 800 godina. Ako niste bili na Caminu, iskoristite priliku i otkrijte što to privlači sve veći broj hodočasnika svake godine. Ako ste bili na Caminu, iskoristite pak priliku podsjetiti se na “Camino doživljaj”.

PROGRAM:
20.04 Ponedjeljak: Otvaranje multimedijalne Camino izložbe – gradska vijećnica Krk
21.04. Utorak: Krk – Porat 17.6 km – Polazak: 7:30h, trg ispred Katedrale, grad Krk
22.04. Srijeda: Porat-Omišalj 19.2 km – Polazak: 7:30h, Franjevački samostan, Porat
23.04. Četvrtak: Omišalj – Dobrinj 13.7 km – Polazak: 7:30h, Mjesna crkva, Omišalj
24.04. Petak: Dobrinj – Vrbnik 15.2 km – Polazak: 7:30h Mjesna crkva, Dobrinj
25.04. Subota: Vrbnik – Baška 19 km -Polazak: 8:30h kapela Sv. Antuna na ulazu u Vrbnik
26.04. Nedjelja: Baška – Kornić 22 km – Polazak: 7:30h Župna crkva Sv. Trojstva, Baška

Polazak iz grada Krka je sa autobusnoj kolodvora, pola sata prije polaska iz mjesta na pojedinim dnevnim dionicama.
Za sve sudionike manifestacije sa smještajem u gradu Krku, biti će ponuđena opcija prijevoza na pojedine dnevne dionice.

Tijekom hodanja:

  • Cammino poruke za hodočasnike: – Svi sudionici imati će priliku prijaviti svoju poruku za buduće hodočasnike ove rute. Poruka može biti vezana za kraj koji prolaze, vlastito Camino svjedočanstvo ili doživljaj, motivacijski duhovni sadržaj, molitvu, …. Poruke će biti postavljena na metalne oznake na Camino putokazima duž rute.
  • Camino molitvene strelice – Tijekom Camino tjedna biti će moguće poslati molitvene nakane. Tijekom hodanja dnevnih dionica, na prikladnim lokalitetima uz stazu, napraviti će se križevi od kamenčića, uz koje će se održati molitva za primljene molitvene nakane. Princip je po jedan kamenčić za svaku molitvenu nakanu. Svi koji su poslali molitvenu nakanu dobit će sliku sa “njihovim” križem.

Večernji program: – Gradska vijećnica, grad Krk, 19:30h

  • Multimedijalne izložbe sa različitim Camino temama “Camino svjedočanstva” , “Camino susreti” “Camino pouke” …
  • Projekcije dokumentarnih filmova o Caminu
  • Okrugli stolovi/razgovori na temu “Susret s bližnjim na Caminu”, “Istaknuti Camino doživljaji i anegdote”, “Što se može naučiti na Caminu” “Kako nastaviti Camino u svakodnevnom životu”

DODATNE INFORMACIJE:

  • Svi sudionici manifestacije moći će kupiti hrvatsku hodočasničku putovnicu (15 kn) u koju će tijekom hodanja moći skupljati  Camino pečate. Na kraju manifestacije svim hodočasnicima s ispunjenom hodočasničkom putovnicom bit će uručena službena diploma – hrvatska Compostela.
  • Info punkt  -Za vrijeme trajanja manifestacije na Info punktu Camino Krk u Turističko informativnom centru u gradu Krku, na adresi J. J. Strossmayera 9, svakog dana moći će se dobiti dnevne informacije za sudionike, te izvršiti registracija.
  • Svi dodatni sadržaji i detalji programa bit će objavljeni na ovoj web stranici.
  • Za sva dodatna pitanja samo se javite.
Scroll to Top