Dođite na Camino Podravina vikend – 11. i 12. 06.

caminocroatia.com/hr/camino-podravina –  službena web stranica za sve informacije o o Camino Podravina  ruti: karta i gps, lokalni smještaj, dnevni vodiči kroz etape, savjeti …

——————————————-

Dođite na predstavljanje nove dionice hrvatske mreže Puta sv. Jakova – Camino Podravina. Budite među prvim hodočasnicima na Camino Podravina ruti od Molvi preko Hlebina do Koprivnice. Tijekom dva dana programa, subota 11.06 i nedjelja 12.06. moći ćete otkriti čari podravskog kraja i doživjeti taj posebni “Camino doživljaj”. 

Prijavite se na ovom linku

Camino Podravina vikend idealna je prilika za sve one koji se žele pripremiti za neku od dužih Camino dionica u Hrvatskoj ili Španjolskoj. Prilika je to i za sve hodočasnike koji su već bili na nekoj od Camino dionica da ponovno prožive i obogate svoj Camino doživljaj.

Uz duhovne sadržaje i okrijepu, biti će prilike za saznati više o Caminu, poslušati svjedočanstva hodočasnika kao i upoznati bogatu baštinu Podravine.

PROGRAM DOGAĐANJA

Subota 11.06.

Početak programa je u svetištu u Molvama (Google Maps lokacija) u 8:00 
Od Koprivnice do Molvi je organiziran autobus koji kreće u 7:30 sa parka ulice A. Starćevića – lokacija
Nakon svete mise počinje hodnja od Molvi prema Hlebinama (cca 19 km)
Nakon dolaska u Hlebine(cca 16h), organiziran je zajednički obrok, podijeliti će se pečati za hodočasničke putovnice, održati će se okrugli stol “Camino doživljaj” tijekom kojem će se moći saznati više o Caminu, poslušati svjedočanstva hodočasnika, uz prigodan duhovni program.
Sveta misa u župnoj crkvi u Hlebinama u 19h.
U 21h je organiziran prijevoz za hodočasnike do dvorane u Koprivničkim Bregima gdje je organizirano noćenje u školskoj dvorani. (ponijeti vreću za spavanje i podmetač/karimat). Prijvoz se nastavlja do Koprivnice.

Nedjelja 12.06.

Od Koprivnice do Hlebina je organiziran autobus koji kreće u 7:30 sa parka ulice A. Starćevića – lokacija kao i od dvorane gdje je noćenje do Hlebina.
U nedjelju  u 8h je hodočasnička misa u Hlebinama. Nakon mise je organizirani doručak sa toplim napicima. Na putu prema Koprivnici kraća pauza je predviđena u Koprivničkim Bregima.Predviđeni dolazak u Koprivnicu je oko 16h. 
Po dolasku u Koprivnicu biti će organizirana podjela pečata i hodočasničkih potvrda i manifestacija završava svetom misom u 19h.

DOLAZAK I SMJEŠTAJ:

  • U vlastitom aranžmanu

Ako dolazite u vlastitom aranžmanu, smještaj u Koprivnici odaberite sami – na ovom linku imate opcije smještaja. U subotu ujutro u 7:30 biti će organiziran autobusni prijevoz od Koprivnice do Molvi gdje počinje program. Po završetku hodnje organizirati će se povratak u Koprivnicu. U nedjelju ujutro u 7:30 biti će organiziran prijevoz od Koprivnice do Hlebina odakle u nedjelju počinje hodnja. Autobus iz Koprivnice i subotu i nedjelju polazi sa parka ulice A. Starćevića – lokacija

  • S organiziranom grupom iz Zagreba

U subotu ujutro u 5:30 kreće autobus iz Zagreba sa južne strane parkirališta Nacionalne i sveučilišne knjižnice (lokacija) i vozi do Molvi na početak programa. Smještaj u subotu navečer je u dvorani, potrebno je ponijeti vreću za spavanje i podmetač/karimat. U nedjelju popodne je planiran povratak u Zagreb.

Prijava je obavezna (link na prijavu) a za cijena izleta iznosi 200 kn.

SAVJETI:

  • ponesite udobnu obuću za pješačenje
  • svakako ponesite zaštitu od sunca (kapa ili šešir) 
  • ponesite sa sobom vodu (osobito u subotu) i koji sendvič 

Organizator zadržava pravo izmjene programa, a sve eventualne izmjene biti će objavljene na ovoj web stranici.

Camino Podravina vikend organizira Bratovština sv. Jakova u suradnji sa TZ Koprivničko križevačke županije, TZ Dravski Peski i Koprivničko križevačkom županijom.
Za sve dodatne informacije: bratovstina@caminocroatia.com

Camino Podravina provodi se kao dio međunarodnog festivala „Europske Amazone“ u sklopu projekta Amazing Amazon of Europe (AoE). Riječ je o projektu koji je sufinanciran putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekt je započeo 1. srpnja 2020. te traje do 31. prosinca 2022. Ukupna vrijednost projekta je 2.411.290,00 €, podijeljenih između 14 partnera.

Camino Podravina jedna je od pješačkih ruta koja se promovira u sklopu ovog projekta, koji ima za cilj održivo upravljanje raznolikostima prirodne i kulturne baštine na području petodržavnog UNESCO-ovog Rezervata biosfere Mura–Drava–Dunav. Više o projektu

Scroll to Top