Dođite na Camino Podravina vikend – 11. i 12. 06.

Dođite na predstavljanje nove dionice hrvatske mreže Puta sv. Jakova – Camino Podravina. Budite među prvim hodočasnicima na Camino Podravina ruti od Molvi preko Hlebina do bilogorskih bregi kraj  Koprivnice. Tijekom dva dana programa, subota 11.06 i nedjelja 12.06. moći ćete otkriti čari podravskog kraja i doživjeti taj posebni “Camino doživljaj”. 

Prijavite se na ovom linku

Camino Podravina vikend idealna je prilika za sve one koji se žele pripremiti za neku od dužih Camino dionica u Hrvatskoj ili Španjolskoj. Prilika je to i za sve hodočasnike koji su već bili na nekoj od Camino dionica da ponovno prožive i obogate svoj Camino doživljaj.

Uz duhovne sadržaje i okrijepu, biti će prilike za saznati više o Caminu, poslušati svjedočanstva hodočasnika kao i upoznati bogatu baštinu Podravine.

PROGRAM DOGAĐANJA

Subota 11.06.

Početak programa je u svetištu u Molvama (Google Maps lokacija) u 8:00 
Nakon svete mise počinje hodnja od Molvi prema Hlebinama (cca 19 km)
Nakon dolaska u Hlebine tijekom popodneva, organizirati će se zajednički obrok, podjeliti će se pečati za hodočasničke putovnice, održati će se okrugli stol 
“Camino doživljaj” tijekom kojem će se moći saznati više o Caminu, poslušati svjedočanstva hodočasnika, uz prigodan duhovni program.

Nedjelja 12.06.

U nedjelju ujutro počinje hodnja od Hlebina prema Koprivnici (cca 17km)
Po dolasku u Koprivnicu biti će organizirana podjela hodočasničkih potvrda i manifestacija završava svetom misom.

DOLAZAK I SMJEŠTAJ:

  • U vlastitom aranžmanu

Ako dolazite u vlastitom aranžmanu, smještaj u Koprivnici odaberite sami – na ovom linku imate opcije smještaja. U subotu ujutro u 7:30 biti će organiziran autobusni prijevoz od Koprivnice do Molvi gdje počinje program. Po završetku hodnje organizirati će se povratak u Koprivnicu. U nedjelju ujutro u 7:30 biti će organiziran prijevoz od Koprivnice do Hlebina odakle u nedjelju počinje hodnja.

  • S organiziranom grupom iz Zagreba

U subotu ujutro u 5:30 kreće autobus iz Zagreba sa južne strane parkirališta Nacionalne i sveučilišne knjižnice (lokacija) i vozi do Molvi na početak programa. Smještaj u subotu navečer je u dvorani, potrebno je ponijeti vreću za spavanje i podmetač/karimat. U nedjelju popodne je planiran povratak u Zagreb.

Prijava je obavezna (link na prijavu) a za cijenu će svi prijavljeni biti obavješteni do 1.06. kad se definira ukupan broj prijavljenih.

SAVJETI:

  • ponesite udobnu obuću za pješačenje
  • svakako ponesite zaštitu od sunca (kapa ili šešir) 
  • ponesite sa sobom vodu (osobito u subotu) i koji sendvič 

Organizator zadržava pravo izmjene programa, a sve eventualne izmjene biti će objavljene na ovoj web stranici.

Camino Podravina vikend organizira Bratovština sv. Jakova u suradnji sa TZ Koprivničko križevačke županije, TZ Dravski Peski i Koprivničko križevačkom županijom.
Za sve dodatne informacije: bratovstina@caminocroatia.com

Scroll to Top