Camino Hrvatska

Projekt Camino Hrvatska (Camino Croatia) odnosi se na obnovu srednjovjekovnih hodočasničkih ruta koje iz Hrvatske vode prema Santiago de Composteli, kao dijela europske mreže puteva sv. Jakova. Projekt vodi Bratovština sv. Jakova – Hrvatska, službeni hrvatski predstavnik u Nadbratovštini sv. Jakova u Španjolskoj. 

Istražite Camino rute u Hrvatskoj i uživajte u jedinstvenom Camino iskustvu – slijedite stope hrvatskih hodočasnika koji su hodali Caminom stazom od 1203. godine. Camino ruta kroz Hrvatsku razvija se u fazama. Sve aktivne dionice možete provjeriti na službenom webu Camino Hrvatska, odabrati one kojima želite hodati i otkriti (ili se prisjetiti) tog posebnog Camino doživljaja. 

Realizacija projekta zamišljena je za idućih sedam godina (2021. – 2028.) , a u tom ćemo se vremenu potruditi zajedno realizirati projekt uz veliku pomoć turističkih zajednica pojedinih županija i mjesta.

Budući hodočasnici, strani i domaći, upoznat će Hrvatsku, zaustavljajući se u našim svetištima, znamenitim crkvama i kapelama, upoznajući našu povijest, baštinu, kršćanske korijene. Bit će prilika u hodočasničkom hodu upoznati našu gastronomiju, nacionalne parkove, legende, običaje, etno baštinu i sve ono što je zanimljivo inozemnim gostima koji kreću iz svoga doma u daleku zemlju, kao i svima nama koji želimo istražiti skrivene kutke svoje domovine.

POPIS AKTIVNIH DIONICA:

Camino Banovina – 87 km – 5 dana 
Šume i rijeke, povijesni gradovi i sela s prekrasnim krajolikom

Camino Imota – 75 km – 3 dana
Jedinstven krajolik, toplo gostoprimstvo, katedrala na otvorenom

Camino Krk – 150 km – 7 dana 
Raznovrsni krajolik i bogata riznica kulturne baštine

Camino Podravina – 160 km – 7 dana
Bogate riječne ravnice, jedinstvena umjetnička baština, pustinja

Camino Šibenik – 108 km – 6 days  
Maslinici, vinogradi, plaže, UNESCO katedrala sv. Jakova

 

Scroll to Top