Dan 28. Odmorite se, zaslužili ste …

Danas smo odmarali … nema hodanja, vrime je za malo odmorit i sanirat ozljede i umorne noge. Neki su spavali do 8 uri a neke je tjelesni sat budio znatno ranije. Nije bilo puno izležavanja jer čistačice dolaze spremit sobe oko 9 uri.

Doručak nam je kod busa koji nije daleko od alberguea. Vozači inače imaju super stol na rasklapanje koji se izvlači iz malo veće aktovke … jako dobra baza.

Da se previše ne odviknemo od hodanja, danas smo planirali mali đir po gradu. Prva štacija je muzej regije Bierzo, nekadašnji općinski zatvor. Bilo je puno lipih i zanimljivih stvari za vidit, od kamenog do modernog doba.

Posli muzeja misa, na kojoj smo dobili i hodočasnički blagoslov. Posli mise kava … a posli kave ručak.

Na ručku smo počeli s proslavon Lovorkinog rođendana. Toliko joj je bilo lipo družit se s nama da je nas častila s malim poklonom. Svatko je dobija Camino značku za uspomenu.

Posli ručka sno napravili đir po templarskom dvorcu. Monumentalna utvrda u kojoj je templarska priča predtavljena na zanimljiv način.

Sad smo već prošli i nešto kilometara u ovon điru po gradu, a kako na Caminu ne škodi odmor, vratili smo se u albergue. Tamo smo nastavili s proslavon rođendana, no nismo imali priliku za pravi party pa smo pribacili party kraj busa di se moglo pivat i svirat malo jače.

Tu su nas našli i Denny Korejanac te Mauro Talijan … ekipa s prve etape Camina kad nas je bilo četvero.

Sve u svemu vrlo dobar, pače i odličan dan, baš nam je bilo pametno napravit dan pauze malo.

Scroll to Top